Miranda Scheffer en Marike Beckers Frysk kampioen bij de dames, herentitel voor Kees van der Schoot en Allard Hoekstra.
 
Jirnsum 20 juni 2014 - Het derde Open Fries Kampioenschap One Wall is afgelopen week gespeeld op de buitenbaan in Jirnsum. Bij de dames was het duo Scheffer / Beckers op de finale avond superieur. In de finale kwamen Geke de Boer en Neelie Steenstra te laat op stoom. Na een 3-tal service wisselingen zonder score kwam toverden Scheffer en Beckers een voorsprong van 9-0 op het scorebord. Op 11-2 leek het tij te keren voor de Boer & Steenstra. In een 3-tal succesvolle servicebeurten kwamen ze terug naar 11-10. Scheffer verraste hen daarna met een aantal diep gespeelde ballen, waarmee ze uiteindelijk doorstoomden naar de winst: 21-12.
 
Bij de heren werd de finale gespeeld tussen Kees van der Schoot & Allard Hoekstra en vader en zoon Jelmer en Johannes Siegersma (Berlikum). De eersten waren duidelijk favoriet, maar kwamen langzaam op gang waardoor de mannen uit Berlikum op een bescheiden voorsprong kwamen. Op 7-7 kwamen Kees van der Schoot en Allard Hoekstra langszij en in het vervolg van de wedstrijd kwamen de Siegersma's er niet meer aan te pas: 21-9.
 
De laatste teams uit Jirnsum sneuvelden in de halve finales: Joke Roelfsema en Lucy IJsselmuiden moesten zoals te verwachten was, diep buigen voor Scheffer en Beckers: 21-2. Bij de heren kwamen Peter Posthumus en Anno Wijtsma te kort tegen het Jelmer en Johannes Siegersma.
 
Rabobank hoofdsponsor Open Fries Kampioenschap 2014

Rabobeank Heerenveen-Zuidoost Friesland is hoofdsponsor van de 3e editie van het Open Fries Kampioenschap One Wall Handball. MKF De Wide Stege kan door deze sponsoring extra allure geven aan het toernooi.

De 3e editie van het Open Fries Kampioenschap One Wall Handball zal worden gehouden op 16, 17 en 20 juni op it Keatsplein op Sportpark De Bining te Jirnsum.

De club heeft besloten van dit evenement, voor het eerst in juli 2012 is gehouden, haar jaarlijkse hoogtepunt op de wedstrijdkalender te maken. Het toernooi zal in 2014 naast een dames- en hereneditie voor het eerst ook een Heren 50+ editie kennen.

De voorrondes zullen worden gespeeld op maandag en dinsdag. Op vrijdagavond vindt de ontknoping plaats met de halve finales en finales in alle categoriën. Alle wedstrijddagen wordt er gestart om 19.00 uur.
 
Er zijn in de dames en de heren categorie de volgende rankingpunten te verdienen: Frysk kampioen 20 punten, runner-up 10 punten (Regional Heroes). 
 
 
 
Spanning op One Wall toernooi in Jirnsum
Winst voor Marije Jonker, Brechtsje Jorritsma en Remco den Dulk

 
Jirnsum januari 2014 - Nadat in 2013 het clubtoernooi van MFF De Wide Stege door het schaatsweer verspreid over drie verschillende dagen werd gespeeld, kon deze editie in een dag worden afgewerkt.

Met zes speelsters waren de meisjes in de categorie 15 en onder het best vertegenwoordigd. Dat werd een spannende strijd. Alle meiden speelden éénmaal tegen elkaar. Door het jammerlijk ontbreken van de mobiele muur, was er slechts één baan beschikbaar, waardoor wedstrijden moesten worden ingekort tot 8 punten. Dat gaf weinig marge voor fouten. Marije Jonker (Poppenwier) speelde taktisch het sterkste en wist Redúster Leila Moufakkir in de beslissende wedstrijd met haar lastige lob-opslag en een aantal goed geplaatste smashes van de winst af te houden. Marije wist vier matches winnende af te sluiten en scoorde nog een puntje uit haar enige wedstrijd die ze verloor en nam daarmee de jeugdtitel over van dorpsgenote Berber Ekema. Lefty Wybrig Bakker die ook goed op slag was, eindigde netjes als tweede bij de meisjes. Het niveau in de jeugdwedstrijden bij MKF De Wide Stege stijgt per toernooi en enkele van de jeugdleden zullen deelnemen aan het eerste NK One Wall Handball voor senioren wat in februari wordt gehouden. Op de trainingen op vrijdag zijn inmiddels 12 jongens en meisjes wekelijks actief.

 

De meeste spanning was er in het herentoernooi. Met vijf deelnemers een beetje onderbezet, maar het spel was bij vlagen van een uitstekend niveau. Bauke Nicolai verspeelde tegen Jan Bosch een aantal matchpoints en daarmee het zicht op de titel. Na ruim twee uur strijd moesten de rekenmeesters in actie: alle vijf spelers hadden twee winstpartijen, waarbij Jan Bosch en Remco Den Dulk (Grou) betere scores hadden gerealiseerd in hun verliespartijen. Uiteindelijk moest het totaal aantal gescoorde punten de doorslag geven. Den Dulk kwam tot 32, één puntje meer dan Bosch. Remco Den Dulk is daarmee de 6e houder van de Jirnsummer Ashes.

Bij de dames waren er iets meer eenzijdige partijen, al kon ook daar niemand echt gas terugnemen. Ook in de wat minder spannende partijen waren af en toe spectaculaire dives te zien en er werd met veel enthousiasme gespeeld. Brechtsje Jorritsma was uiteindelijk de tweede Poppenwierster die met de krans richting de Lege Geaën kon verstrekken: zij had al haar partijen gewonnen en had in vier wedstrijden maar tien tegenpunten hoeven te incasseren. Lucy IJsselmuiden werd met drie gewonnen wedstrijden verdienstelijk tweede in de eindschikking. Al met al een zeer geslaagde toernooidag in Jirnsum!

Miranda Scheffer en Nelie Steenstra pakken Friese titel bij de dames

Jelmer Siegersma en Jeroen van der Vaart Frysk Kampioen bij de heren

Jirnsum juni 2013 - Na twee spannende finales, beide uitmondend in drie-setters met wisselende kansen, hebben Miranda Scheffer en Nelie Steenstra in Jirnsum de eerste editie van het Open Fries Kampioenschap voor dames opgeeist. Vice-kampioen bij de dames zijn Marike Beckers en Harmke Siegersma. Bij de heren kunnen Jelmer Siegersma (Berlikum) en Jeroen van der Vaart (St Anna Parochie) zich het komende jaar als Frysk kampioen profileren. Reserve kampioen bij de heren zijn Boy Sjonger en Jan Bosch. Beide finales, die van een hoog peil waren, gingen over 3 sets.

Bij de heren gingen de derde prijzen naar de teams Remco den Dulk (Grou) & Tarek Laarif (Deinum) en de uittredend kampioenen Anno Wijtsma & Paul IJsselmuiden, beide uit Jirnsum. Bij de dames pakten de Kimswerters Janny Visser & Anneke Westra en de thuis spelende Anita Kant & Lucy IJsselmuiden de kleine premie.

Onder een prima publieke belangstelling is vier avonden gestreden voor de Friese titel. Door de sponsoring van Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland kon organisator MKF De Wide Stege een flinke step-up maken in de organisatie. Voorzitter Bauke Nicolai toonde zich na afloop zeer tevreden over het verloop van het toernooi: "We hebben ten opzichte van vorig jaar een mooie stap voorwaarts gemaakt. Het leeft in het dorp en de regio en doordat One Wall Handball de wind duidelijk in de zeilen heeft, kan het de komende jaren doorgroeien naar een prachtig evenement.

 

Nieuwsarchief >>