<< Home

 

Zonovergoten openingsweekend op buitenbaan op De Bining

Op zaterdag 16 maart 2011 konden de leden van MKF De Wide Stege eindelijk los op de nieuwe buitenbaan op Sportpark De Bining nadat schaatslegende Atje Keulen-Deelstra met het onthullen van het naambord de baan had geopend. Met de opening van de baan is de jongste sportvereniging van Jirnsum klaar om te groeien.

Voorzitter Bauke Nicolai memoreerde in zijn speech de lange lijst van instellingen die de realisatie van de baan mogelijk hebben gemaakt. Naast de ongeveer EUR 20.000,-- die met de realisatie van het project gemoeid was, is door een 30-tal vrijwilligers ruim 500 uren in de transformatie van het terrein gestoken.
Na de openingsceremonie werd de baan direct bezet door de lokale jeugd. In de avonduren werd het eerste mixed dubbel jeugdtoernooi gespeeld. Een 6-tal teams speelde een volledige competitie, waarbij het duo Berend Riemersma en Anke Langhout aan het langste eind trok.

Op zondag was de Belgische bondscoach Geert Vandervelde met zijn peloteteam te gast in Jirnsum. In het team van Kokejane speelt voormalig Europees kampioen en regerend Belgisch kampioen Andy Couteau. Hij gaf samen met zijn teamgenoten een demonstratie van zijn kunnen. Het was voor de leden van De Wide Stege een mooie gelegenheid om met kaatsers van een ander caliber te sparren.

Het zeer geslaagde zonovergoten openingsweekend werd afgesloten met een clubtoernooi. In een zeer spannende finale werd het duo Bauke Nicolai/Berend Riemersma na een 10-6 voorsprong met 10-11 naar de 2e plaats verwezen door Anno Wytsma en Sjerrie Hoekstra.

 

 


 

 

 

website statistics