<< Home

Hersfttoernooi 2011 prooi Jogchem Huisman
Op 28 november is de generale voor het clubkampioenschap enkelspel gespeeld. De deelname was beperkt, maar er werd prima gespeeld. Na de eerste ronde leek de buit voor Bauke al bijna binnen, maar Jogchem Huisman wist hem in het rechtstreeks duel buiten de punten te houden (11-6). Dat was voor hem net voldoende. Met één punt verschil veroverde hij voor het eerst in zijn leven een kaatskrans. Lokwinske!

Op zondag 16 oktober stond voor de senioren het eerste indoortoernooi op de planning. Het weer was nog te mooi om de zaal in te duiken, waardoor er toch maar op de buitenbaan werd gespeeld. Na een spannend middagje kaatsen kwam Boy Sjonger als winnaar uit de bus.

Zomerkrans voor Boy Sjonger
Op zondag 10 juli is het eerste Senioren SimmerToernooi gehouden. De deelname was door afzeggingen en vakantie wat beperkt, maar het weer was prima zodat de deelnemers kunnen terugkijken op een uitstekend muurkaatsmiddagje. Boy wist zijn 3 enkelpartijen te winnen en ook bij het dubbelspel, waarin iedereen ook drie keer aan de bak moest, wist hij voldoende punten te scoren om met de zomerse krans richting Grou te gaan. Long time no see clubkampioen Sam Nierop wist beslag te leggen op de tweede plaats.

 

 

 

 Anno Wytsma wint 1e ALS-toernooi
18 juni 2011 - De geplande toernooien in het centrum van Jirnsum, waar de ALS-festiviteiten plaatsvonden, konden helaas niet doorgaan. Door de harde wind was het niet verantwoord om de mobiele kaatsmuur daar op te bouwen. Daarom werd op De Bining gespeeld. Voor het eerst in een A en B-klasse. Ondanks de harde wind die dwars over de baan stond, werden er mooie rally's en spannende partijen gespeeld. In de B-klasse moesten de tegenpunten in de dubbelwedstrijden bepalen wie in de enkelfinale tegen Jan Bosch mocht spelen. Met één tegenpunt minder dan Sjerrie Hoekstra, werd dat Anita Kant.
Jan Bosch was te sterk voor Anita en ging voor het eerst in zijn kaatsloopbaan met een krans naar huis.

In de A-klasse waren Boy Sjonger en Anno Wytsma de finalisten. Tot 8-6 bleef de finale partij redelijk in evenwicht maar daarna trok Anno net wat vaker aan het langste eind. De eindstand werd bepaald op 15-7. De finale is voor de liefhebbers via YouTube beschikbaar.

De inleg van het toernooi gaat in de pot voor onderzoek naar de ongeneeslijke spierziekte ALS. Het geplande ALS-jeugdtoernooi zal op 16 juli a.s. worden gespeeld (aanvang 16.00 uur).

Boy Sjonger pakt de krans in herentoernooi, Lucy IJsselmuiden bij de dames
Boy Sjonger wint Mei-toernooi MKF De Wide Stge. Lucy IJsselmu... on TwitpicOnder wat minder aangename weersomstandigheden, erg harde wind en af en toe een buitje, werd zondag 29 mei een clubtoernooi voor dames en heren verkaatst. De zes heren speelden in wisselende samenstelling een dubbeltoernooi waarna de twee best geplaatsten, Boy Sjonger en Wibe Nicolai, in een spannende, afmattende enkelpartij van een bij vlagen erg hoog niveau, streden om de krans. Boy besliste deze strijd in zijn voordeel: 11-2 en 11-8. Bij de dames kon Lucy IJsselmuiden ondanks verlies in de laatste partij van Gerry Burger de krans mee naar huis nemen.

website statistics
Sam Nierop indoorkampioen enkelspel 2010/2011 MKF De Wide Stege Jirnsum
Jirnsum 8 januari 2010 - Het 3e enkelspel indoorkampioenschap van MKF De Wide Stege heeft in Sam Nierop een verrassende winnaar gekregen. In de eerste poulewedstrijd nam hij een beslissende voorsprong tegen titelverdediger Anno Wytsma, die resulteerde in een 15-12 winst. Daarna leek hij alleen in de wedstrijd tegen Bauke Nicolai nog in de problemen te komen (3-8 achter), maar wist ook die wedstrijd in z'n voordeel te beslissen: 15-10. In poule B hield Boy Sjonger goed stand, ook in de sleutelpartij tegen Paul IJsselmuiden.

Na een spannende strijd om de 3e stek tussen Anno en Paul die door die laatste met 15-9 werd gewonnen, werd de finale tussen Sam en Boy voor de nieuwe kampioen een formaliteit. Boy was totaal leeg gespeeld en de winst ging met 11-3 en 11-8 in twee sets naar Sam. Hij is daarmee de derde houder van de wisseltrofee "De Jiske fan De Wide Stege". Het revanche toernooi is op 12 februari.

 

 

website statistics