Wibe Nicolai (Nijmegen) wint ook revanchetoernooi Jirnsum

Wibe Nicolai stond zondag, vier weken na het clubkampioenschap opnieuw in de krans. In de eerste ronde van het revanchetoernooi bij MKF de Wide Stege in Jirnsum trof hij Boy Sjonger, mede-finalist op het clubkampioenschap. Hij won daarvan met duidelijke cijfers en wist ook de overige tegenstrevers met prima spel stuk voor stuk af te troeven. Jan Bosch (Jirnsum) werd verdienstelijk tweede.

De (meeste) spelers van De Wide Stege traden voor het eerst aan in de lang verwachtte blauw-oranje clubtenu's.

Berber Ekema (Poppenwier) eerste meisjeskampioen De Wide Stege
Na een spannende strijd, waarbij de eind-uitslag pas kon worden bepaald door het totaal aantal gescoorde punten te tellen, kwam Berber Ekema uit Poppenwier als winnares uit de bus van het eerste clubkampioenschap voor meisjes. Leila Moufakkir uit Reduzum moest genoegen nemen met de tweede plaats. Beide speelster hadden drie van de vier gespeelde wedstrijden gewonnen.

Er waren erg spannende partijen te zien, waarbij alle deelneemsters minimaal één wedstrijd wisten te winnen: de meiden zijn na ruim twee jaar trainen behoorlijk aan elkaar gewaagd.


Kimswerder dames strijken de prijzen op bij de Wide Stege in Jirnsum

Voor het eerst sinds 2009 (!) stond er in Jirnsum weer een damestoernooi op de agenda. Een aantal net gestarte Jirnsumer Katsjes durfden de confrontatie nog niet aan, waardoor de gasten uit Kimswert in de meerderheid waren.

Er werd spannend gekaatst waarbij de enkelpartij tussen moeder en dochter, Boudie en Anne, van een hoog niveau was. Anne wist deze partij met 11-10 in haar voordeel te beslissen, maar Boudie Bierma werd met 1 wedstrijdpunt meer overall winnaar.

Het was de eerste 'uitwisseling' tussen Kimswert en Jirnsum en er zijn gelijk een aantal vervolgafspraken gemaakt: De Wide Stege verwacht op het Open Fries Kampioenschap One Wall wat van 3 tot 7 juni wordt gespeeld op de buitenbaan in Jirnsum, zeker een aantal Kimswerder parturen op de lijst.

Wibe Nicolai 5e clubkampioen MKF De Wide Stege
Het aantal deelnemers viel door de concurrentie met het schaatsen wat tegen op het vijfde clubkampioenschap van de One Wall club in Jirnsum.

Bij de heren eindigden, na 6 vaak spannende matches waarin op het scherpst van de snede werd gespeeld, in beide poules 2 spelers met evenveel punten en gaven de tegenpunten de doorslag. De finale (best of three) ging uiteindelijk tussen Nijmegenaar Wibe Nicolai en Grouster Boy Sjonger. Nicolai was duidelijk het meest fit van de beide spelers. De eerste set bracht nog de nodige spanning en werd beslist op 11-9 in het voordeel van Wibe. Uittredend clubkampioen Boy Sjonger kon het in de tweede set letterlijk niet meer bijbenen (11-2) en Wibe Nicolai kon na vijf mislukte missies de krans en de "Jiske fan de Wide Stege" mee naar huis nemen. Hij is met zekerheid de eerste Nijmegenaar ooit die een One Wall toernooi wint.


Eerste serie introductietrainingen afgesloten met toernooi.
Aan de eerste serie introductrainingen muurkaatsen in de Gymzaal in Jirnsum hebben een 5-tal dames meegedaan. Vijf avonden hebben ze zich vol overgave gestort op het spel met de big blue. De eerste serie introductietrainingen is afgesloten met een toernooitje. Jeannette Keulen (foto) kwam, nadat alle dames hadden drie wedstrijden hadden gespeeld, als winnares uit bus.

Trainer Bauke Nicolai was zeer trevreden over de vorderingen die de dames in korte tijd hebben gemaakt. In het vroege voorjaar volgt een tweede serie introductietrainingen waarin je de basistechnieken, tactiek en de belangrijkste spelregels van het muurkaatsen leert. Zowel heren als dames kunnen zich melden! Telefonisch 0651120086 of via email: info@dewidestege.nl.

Geslaagd 'out of the hat' toernooi op It Keatsplein
Geen 'traditioneel' slottoernooi maar een vrij toegankelijk 'out of the hat' toernooi voor iedereen die daar maar zin in had. MKF de Wide Stege kan terugzien op een geslaagde dag. 's Ochtends werd door de jeugd anderhalf uur enthousiast gekaatst en 's middag was het met 9 heren en 3 dames volle bak op it Keatsplein in Jirnsum. Er werd gespeeld om de baard van de keizer, maar dat betekende zeker niet dat er minder fel werd gestreden. Na ruim 3 uur stapten Jogchem Huisman en Sjerrie Hoekstra als overwinnaar van de baan met 2 puntjes meer dan Jan Bosch en Bauke Nicolai. Een geslaagde, gezellige sportieve middag was de eindconclusie van de deelnemers en daarmee was het doel van het bestuur bereikt. Zeker voor herhaling vatbaar.

Jan op 't Hof heeft van het toernooi een paar honderd foto's geschoten! Een preview is HIER te zien. Foto: Sam serveert (www.pictureasart.com)

Paul IJsselmuiden en Anno Wytsma in de krans op 1e Iepen Frysk Kampioenskip Muorrekeatsen
Jirnsum 13 juli 2012 -Na een spannende eindstrijd die uitmonde in een 3-setter konden Paul IJsselmuiden en Anno Wytsma de kransen in ontvangst nemen op het eerste Iepen Frysk Kampioenskip Muorrekeatsen. Zij zijn een jaar lang houder van de "Gouden Japke", een replica van de Jirnsumer Kat. De premie was voor Peter Postumus en Sjoerd Riemersma: Nadat deze zich in de tweede set goed hadden hersteld van het verlies in de eerste, kwamen ze er in de tiebreak van de finale niet meer aan te pas: 0-11.
Beide finalisten liepen vlot door de halve finales. Wytsma en IJsselmuiden speelden taktisch sterk tegen Nicolai sr en Boy Sjonger met 21-11 als eindresultaat. Sam Nierop en Wibe Nicolai moesten ook met 11 punten genoegen nemen in de halve eindstrijd tegen Postumus en Riemerma.

MKF De Wide Stege kan terugzien op een geslaagd 4-daags toernooi. Afgelopen maandag en dinsdag zijn op It Keatsplein in Jirnsum de voorrondes gespeeld. Na een wat lauwe start op maandag, werden dinsdag een aantal uitstekende en spannende wedstrijden gespeeld. Donderdag werden in de kwartfinales de jongens van de mannen gescheiden. De weergoden waren de club goed gezind. Alle wedstrijden konden zonder onderbreking in een prima sfeer worden gespeeld en de publieke belangstelling was goed. Het 1e Iepen Frysk Kampioenschap Muorrekeatsen zal zeker een vervolg krijgen.

It Iepen Frysk Kampioenskip Muorrekeatsen 2012 yn syfers:
Kwartfinales:
Remco Den Dulk / Sake Weiland/ Tarek Laarif - Wibe Nicolai / Sam Nierop: 8-21
Sjoerd Riemersma / Peter Postumus - Sjerrie Hoekstra / Erwin Knol: 21-14
Jogchum Huisman / Jan Sake Bosch - Bauke Nicolai / Boy Sjonger: 19-21
Anno Wytsma / Paul IJsselmuiden - Bouke Poelsma / Sjoerd Boonstra: 21-11
Heale finales:
Wibe Nicolai / Sam Nierop - Sjoerd Riemersma / Peter Postumus: 11-21
Bauke Nicolai / Boy Sjonger - Anno Wytsma / Paul IJsselmuiden: 11-21
Finale:
Anno Wytsma / Paul IJsselmuiden - Sjoerd Riemersma / Peter Postumus 15-11/6-15/11-0
 

“Mei moai waar en lange dagen moat der safolle mooglik keats wurde!”
Fan 9 oan't 13 july: 1e Iepen Frysk Kampioenskip Muorrekeatsen


Jirnsum 14 juny 2012 - Yn de wike fan 9 oan’t 13 july wurdt yn Jirnsum it 1e Iepen Frysk Kampioenskip Muorrekeatsen (Hearen Frije Formaasje) hâlden. De arena foar dit toernoai, dat organisearre wurdt troch Muorrekeatferiening De Wide Stege, is de outdoor baan op It Keatsplein by Sportpark De Bining.

Der kinne op syn meast 20 teams meidwaan. De kwalifikaasje wedstriden binne op moandei 9 en tiisdei 10 july (reindatum: woansdei 11 july) It eintoernoai is op tongersdei 12 july (kwart finales) en freed 13 july. Op freed wurde de heale finales en de finale spile (reindatum: moandei 16 july). De tagong foar it publyk is fergees. Programma boekjes: ien euro.

De krânswinners wurde foar in jier hâlder fan "De Gouden Japke", in replika fan it byldsje fan de Jirnsumer Kat dat oan de Rykswei yn Jirnsum stiet. Fierder binne der foar de 1e oan’t  de 3e priiswinners earetekens en kattekuorkes mei in ferskaat oan Fryske produkten.

Op zaterdag 30 juni staat de mobiele kaatsmuur in Jirnsum
Op zaterdag 30 juni a.s. staat de mobiele kaatsmuur in Jirnsum. MKF De Wide Stege organiseert dan een muurkaatstoernooi in het centrum van het dorp. De opbrengsten van het toernooi zijn bestemd voor de Stichting ALS. Het toernooi (voor jeugd en senioren m/v) is onderdeel van een grote ALS-actiedag die voor de vijfde keer in Jirnsum wordt gehouden. Er zijn fiets- en wandeltochten, een muzikaal programma en vanaf 5 uur is er een grote veiling in de tent op de Wiide Steege. Meer info over de activiteiten vind je op de site van ALS Friesland. Opgeven voor het muurkaatstoernooi kan via email of telefonisch: 06-51120086. Er wordt waarschijnlijk gedubbeld, maar je kunt je individueel opgeven. De teams worden door de club samengesteld. Vergeet bij opgave via email niet je leeftijd te vermelden!

Geslaagd jeugdtoernooi: winst voor Hendrik & Wilco en Marije & Leon.
Op woensdagmiddag 2 mei kon eindelijk de 'aftrap' worden gegeven voor het 2e outdoor jeugdtoernooi van het seizoen. Vanwege het gure weer hadden we het op 28 april afgeblazen en dat bleek een goede keuze. Het weer was prima en met 12 deelnemers was de opkomst ook goed. De ervaring van de spelers met het spel varieerde nogal, maar het lukte toch om redelijk evenwichtige teams te vormen. Er werd in 2 poules met 3 dubbelteams gespeeld waarbij de teams 2 keer tegen elkaar speelden. CIOS student Berend Riemersma fungeerde als toernooileider en scheidsrechter. Na de eerste ronde waren er nog geen afgetekende winnaars zodat na de hamburgers en cola de strijd moest worden beslecht. In de A-poule ging de winst naar Hendrik (Friens) en Wilco (Jirnsum). In de B-poule bleken Marije (Poppenwier) en Leon (Nieuw Leusden) het beste gescoord te hebben. De prijzen werden net voor half zes door Berend uitgereikt. De kaatsers waren het er snel over eens dat dit toernooi binnenkort een vervolg moet krijgen. In de planning staat in ieder geval het 2e ALS-muurkaatstoernooi (voor jeugd en senioren) op zaterdag 30 juni a.s.

Milan Keulen wint jeugdtoernooi, Boy Sjonger pakt krans bij heren.

De afsluiting van het indoorseizoen werd net als de opening trouwens, buiten gespeeld. Het weer was te mooi om de zaal in te duiken. Bij de jeugd speelde de zon niet alleen een positieve rol: hoge ballen waren in het begin lastig te zien. Er waren zes spelers, 3 jongens (Milan, Jorrit en Joshua) en drie meisjes (Berber, Jente en Leila). In verschillende samenstelling werd er door iedereen 4 partijen gespeeld. De eerste wedstrijden was het even wennen, maar in de loop van het toernooi ging het spelniveau flink omhoog. Milan kwam na wat rekenwerk als eerste uit de bus. Een mooie generale voor de jeugd-mix-dubbelpartij op 21 april.
Bij de heren was de opkomst helaas wat laag, maar dat mocht de pret niet drukken. Ook hier werd gedubbeld waarbij de spanning er na de eerste partij eigenlijk al wat uit was. Boy kon na 2 winstpartijen (21-1 en 21-4) het verlies in de laatste partij met 18-21 niet deren. De krans (gesponsord door Oleanders) kon mee naar Grou.".


17 maart: Succesvolle NL-Doet Klusdag!
Vrijwilligers van MKF De Wide Stege hebben op zaterdag 17 maart  stevig geklust op It Keatsplein. De eerste klussers melden zich al om 8 uur. Het weer was prima dus er kon flink worden doorgewerkt. Het resultaat mag er zijn: De nieuwe tribunebanken zitten nu fris in de verf, de deuren en kozijnen van Schuur 5 zijn geschilderd, er zijn 2 plantenbakken op de baan geplaatst, er is een houten vlonder achter de baan gekomen, de bomen zijn voorzien van steunpalen, er zit een nieuw "Wapen fan Jirnsum" op de muur en er zijn betonklinkers onder het hekwerk geplaatst. Kortom: We zijn dankzij jullie inzet en de bijdrage van het Oranjefonds helemaal klaar voor het nieuwe zomerseizoen!

Anno Wytsma yn'e hage op revanche toernoai
In echte revanche partij koe it net wurde, want clubkampioen Boy Sjonger moast him ôfmelde fanwege in foet-blessure. It waard lykwols in kwalitatyf prima toernoai wêrop by flagen spannend keatst waard. Alle spilers moasten 5 kear oan de bak en dat wie foar sommigen wol wat tefolle fan it goede. Anno Wytsma wist alle 5 partijen winnend ôf te sluten, dat in soad rekkenderij wie der oan de ein net nedich. Om healwei fiven koe Bauke Nicolai de winner yn'e krâns sette.

Dêrfoar hie de jeugd him al oardel oere fan de bêste kant sjen litten. Marije wie dêr de priiswinner. Ek sy wist alle partijen te winnen. It wie foar it jeugdploechje it earste clubtoernoai en nei sawat 4 moanne trainen wisten se al knappe rally's op de baan te lizzen. Dat de kamera's fan KNKB-TV der by wienen, wie misskyn ek wol in ekstra stimulâns.
 

Sjerrie Hoekstra volgt Boy Sjonger op als bestuurslid
Op de 4e ledenvergadering van MKF De Wide Stege is Sjerrie Hoekstra benoemd als bestuurslid. Hij volgt Boy Sjonger op die na bijna 4 jaar het bestuuur verlaat. Boy is daarmee de eerste oprichter van de club die uittreedt als bestuurslid. Na een aantal, voor het bestuur en leden, drukke jaren die in het teken stonden van de realisatie van een eigen buitenbaan, is het nu tijd om de club verder uit te bouwen. Sjerrie ziet daarin wel een uitdaging en zal in het bestuur de PR en Sponsoring van Boy overnemen.

Verder konden de leden kennisnemen van het financieel overzicht. In 2011 moesten we nog zuinig aan doen vanwege de rekeningen die nog open stonden van de buitenbaan. Inmiddels is alles betaald en hebben we voor 2012 weer een sluitende begroting, vooral dankzij de bijdragen van de Vrienden Loterij. De contributie voor jeugdleden is vastgesteld op 5 EURO per kwartaal.

Boy Sjonger 4e Clubkampioen Enkelspel
Op zondag 15 januari is in de sportzaal in Jirnsum het 4e clubkampioenschap voor senioren  gespeeld. Om 2 uur 's middags klonk het startschot. Door blessures en vakanties viel het aantal deelnemers wat tegen maar het spelniveau lag hoog en de wedstrijden waren stuk voor stuk spannend te noemen en ook over publieke belangstelling hadden de deelnemers niet te klagen. In de eerste ronde wist Paul IJsselmuiden nipt te winnen. De onderlinge partij in de 3e ronde tussen Paul en de uiteindelijke winnaar, Boy Sjonger, bleek achteraf de sleutelpartij te zijn: 8-11. De krans en de "Jiske fan De WIde Stege" a.k.a. "De Jirnsummer Ashes" gingen in de tas naar Grou. Op de foto: Boy Sjonger (R) en reservekampioen Paul IJsselmuiden.

De verliezers kunnen op 26 februari a.s. in de herkansing, Dan volgt het traditionele Revanche Toernooi (aanvang 14.00 uur). De prijzen bestaan dan uit de al even traditionele Weidenaar Droge Worsten. Op 26 februari zullen de jeugdleden zich ook van de beste kant laten zien tijdens een Jeugdtoernooi. Start: 12.30 uur.

 

In het weekend van 22 en 23 oktober hebben Bauke, Wibe en Berend de club vertegenwoord in het Belgische Huissignies, waar de plaatselijke One Wall Killshot Club een internationaal toernooi organiseerde. Op zaterdag in het enkelspel hadden de Jirnsummer kaatsers niet veel in te brengen, maar op zondag werd er goed gespeeld. Voor Wibe en Berend was er een plaatsje bij de beste 18 van het toernooi, maar daar bleef het ook bij. Oud Europees kampioen, Andy Couteau, die eerder eerder onze gast was bij de opening van de buitenbaan, won het toernooi.

 

* Toernooi uitslagen 2011
* Zonovergoten Openingsweekend op De Bining
hot !

* Succesvolle belavond Vriendenloterij

website statistics